DESPRE PICTURA MEA

„Pictez flori, de obicei, cu spontaneitate, fãrã nici o schitã, într-o tehnicã ud-pe-ud.
In picturile mele mã strãduiesc sã captez „esenta”, nu reproducerea exactã a florilor.
In acuarela abordez doua teme:florile si peisajul.
Pin transparenta lor naturala si prin fluiditatea lor consider ca florile sunt cele mai interesante de redat in acuarela.Florile iti innobileaza sufletul si iti incanta ochii, ele sunt prezente armonioase, frumoase, pure,iar influenta lor pãtrunde în sufletul nostru.Îmi place sã lucrez fara a face o schitã preliminarã cu scopul de a capta esenta unui subiect.
Fiecare lucrare este o provocare pentru mine.Pun accentul pe distractie,ma bucur de combinatii de culori vibrante .
Îmi place procesul de construire a straturilor pentru a obtine subtilitãti”.

„Acuarela este mediul meu favorit,deoarece ma obliga sa lucrez rapid. Se potriveste cel mai bine cu personalitata mea. Totul este vizibil intr-o tusa de culoare. Totul trebuie realizat repede, nu sunt permise corectii sau razgandiri. Odata ce culoarea este pusa pe hartie, nu are niciun sens sa o mai schimbi.Tehnica acuarelei este foarte interesanta,deoarece versatilitatea o face capabila de a se adapta mereu la experimente noi . Fluiditatea ofera o senzatie unica, iar suprapunerile de culori duc la interesante nuante de culoare.Stilul meu inclina spre un realism intuitiv,dar viteza de lucru ma obiga sa creez efecte difuze de forme.Sunt mereu incantata de incercarea de a capta contrastul dintre formele bine definite si formele abia sugerate,precum si de efectele de lumina si umbra”.
Acuarelele mele si abordarea picturii sunt la mine intr-o continua evolutie.Imi place modul de abordare al pigmentilor si cum interactioneaza ei pe hartia alba.Imi plac fluiditãtile si transparentele rafinate.Consider ca picturile in acuarelã sunt o modalitate unicã de a reprezenta creativ vise, iluzii, emotii, sentimente si lumini folosind pigmenti solubili în apã.Lucrez in doua tehnici de acuarela: ud pe ud” si ud pe uscat”,dar ma joc foarte mult si cu tehnica ud pe foarte ud”,deoarece se creeaza un efect natural difuz foarte artistic si personal.Imi place sa ma joc cu lumina si umbra cu prim-planul si fundalul.Sunt interesata de lumina si culoare ca instrumente de exprimare.Culoarea este puternicã, vibrantã si evocatoare. Folosesc o abordare aproape abstractã pentru pictura in acuarela,dar cu reale influente impresioniste. Imi place procesul de construire a straturilor pentru a obtine subtilitãti”.

GABRIELA CALINOIU

GCPatrata_80x80

Reclame

Un gând despre „DESPRE PICTURA MEA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s